Resa till Australien

از پاسخ داده شده Anita Höglund
Fråga: 
Hej! Om man ska resa till Australien från Arlanda (stockholm) Hur bär man då sig åt? Behöver man mellanlanda? Och hur lång tid tar det? Sen om man ska åka till ön Tasmania, i Australien, hur tar man sig dit? Finns det båtar dit? Eller kan man flyga dit? Tacksam för ett svar.
Svar: 

Hej!
Har fått ett mejl från Anders Liljeqvist som läst mitt svar till dig på Bibblan svarar och ville komplettera med lite uppgifter.
"Jag har jobbat i Australien i 6 år och rest dit över 20 gånger så jag kanske kan förklara några saker (om du känner för att posta lite mer detaljer i anknytning till ditt första svar).

Det går inte att flyga från Sverige till Australien utan mellanlandning, och alla stora bolag landar någonstans i Asien på vägen för att tanka och städa planet. Vanliga mellanlandningar är Singapore, Bangkok, Hong Kong, Kuala Lumpur men också Dubai. Total flygtid är omkring 24-30 timmar, beroende på rutt, men många väljer att gå av planet och stanna ett par dagar i något land på vägen.

Angående frågan om hur man tar sig till Tasmanien så är svaret att man både kan åka färja (från Melbourne - se http://www.spiritoftasmania.com.au/ ) och flyga inrikesflyg. En sajt för att hitta inrikesbiljetter inuti Australien är http://www.webjet.com.au som är en sökmotor för australiska flygbolag.

Om du vill ge fler lästips så får du gärna tipsa om den guidebok jag skrivit för svenska Australien-emigranter som heter "Stora Australienmanualen" och kan laddas ned från australienmanualen.se. Jag driver också en blogg och ett forum som heter SwedesInAustralia.com med praktiska artiklar för svenska Australien-vänner. Där svarar jag på läsarfrågor och skriver om hur man rent praktiskt går tillväga inför en flytt eller långresa till Australien.

Om du känner för att länka till mina sajter (för att hjälpa andra Australien-intresserade) så är adresserna:
http://www.australienmanualen.se
http://www.swedesinaustralia.com

Tack för en trevlig sajt! :-) -Anders Liljeqvist "

www.australienguiden.se hittar du en hel del info om att resa till Australien. Detaljinfo om flyg står det inte så mycket om men det kan du söka på en rad olika flygsajter som finns på webben. Söker du på flygresor Australien i Google så hittar du en rad olika sökmotorer för flygresor. Men min gissning är att det säkert är flyg med mellanlandning t ex via London eller Amsterdam.
Du kan också titta på www,australienresor.se , det ser ut att vara ett resebyrå specialinriktade på Australien.
På ditt lokala bibliotek hittar du säkert ett flertal reseguider om Australien som du kan låna och läsa.
www.aobtravel.se hitar du fakta kring resor till Tasmanien.

Med vänliga hälsningar
Anita Höglund
Bibliotek Botkyrka

11 ژانویه 2012 - 18:14

Categories